Zdravlje

Vitaelife Pharma Omega 3 – koliko to košta i da li je vrijedno kupovine

Moda za zdrav način života je vrlo dobar, ali ne previše revan. Na primjer, trčanje do apoteke sa vitaminima. Posebno često u posljednjih nekoliko godina odnosi se na tzv omega-3, -6, -9. Ako su toliko neophodne za naše tijelo poput omega-3? Ono što je korisno da se masne kiseline i kome?

Što je nezasićenih masnih kiselina?

Svi znamo da hrana sadrži tri glavne kategorije hranljivih materija: proteina, masti i ugljikohidrata. Ali ne svi znaju šta su korisne ili štetne. Proteini i ugljikohidrati su gradivni blokovi većine ćelija u našem organizmu koji ih čini od vitalnog značaja. Ali masti mi percipiramo kao nešto potpuno nepotrebno, pa čak i štetne (gojaznost, ateroskleroza i sl). za ljepotu i zdravlje. Ali zašto, onda, mi doktori preporučujemo kao što droga kao riblje ulje ili omega-3? Njihova cijena je niska, a mi ih često ignorišu.

Prije svega, jer masti je rezerva energije našeg tijela. Njihov broj u ishrani zdravih osoba ne smije biti manja od 40%. I osim toga, oni su hranljive podloge za ćelije za sintezu mnogih jedinjenja neophodna za normalno funkcioniranje svih organa i sistema.

Međutim, njen utjecaj na masti tijela su vrlo različiti. Preteranog zasićenih masnih kiselina koje se nalaze u hrani životinjskog porijekla, dovodi do kardiovaskularnih bolesti i pretilosti, kao i nedostatak od njih -. Da imaju suhu kosu i kožu, letargija i general razdražljivost, depresija

polinezasićene masne kiseline kao što su omega-3, omega-6 i -9, neophodni su za naše zdravlje. Oni su uključeni u većini kemijskih procesa u organizmu. Ali najvrednije, a najviše nedostaje, smatraju omega-3. ono što je dobro jesti -. oni najbolje znaju trudnice i mlade majke

Koje su prednosti omega-3?

polinezasićenih masnih kiselina omega-3 najviše pogađaju obavljanje tih funkcija i sistema organizma:

 • Kardio-vaskularni sistem. Dovoljnu količinu ove supstance osigurava normalan nivo holesterola u krvi, koji se, snižava nivo “lošeg”, koji se taloži na zidovima krvnih sudova. Također, korištenje omega-3 u liječenju srčanih problema smanjuje rizik od krvnih ugrušaka i čini krvne sudove jaka i elastična.
 • lokomotornog sistema. Nezasićene masne kiseline omega-3, omega-6 doprinijeti boljoj asimilaciji kalcija na taj način poboljšati čvrstoću kostiju, štiti od osteoporoze. Omega-3 štiti zglobove, što ih čini agilniji, to jest, sprečava artritis i njegove varijante.
 • nervnog sistema. Sa dugoročnim nedostatak omega-3 u ljudskoj ishrani umanjena komunikaciju između nervnih ćelija u mozgu koji izaziva razvoj bolesti kao što su hronični umor, depresija, shizofrenija, bipolarni poremećaj i neke druge.
 • kože, kose, noktiju prvi odražava nedostatak omega-3. Ono što je korisno da se ovaj vitamin u kapsulama? Tako da možete najbrže do eksternih efekata:. Kosa stratifikaciju, postati glatka i sjajna, na licu bubuljice nestaju, a nokti su jaki i glatke
 • Mnogi onkolozi kažu da nedostatak omega-3 može izazvati rak dojke, montaža i debelog crijeva.

Omega-3 za trudnice i djecu

najbitnije polinezasićene masne kiseline za žene za vrijeme trudnoće i dojenja. Tokom trudnoće su aktivno uključeni u formiranju mozga i perifernog nervnog sistema bebe, tako da je žensko tijelo svakodnevno daje beba oko 2 grama omega-3. Kapsule prirodno riblje ulje ili sintetiziraju kiselinu u ovom slučaju će biti vrlo efikasan, kako bi se obezbijedila potrebne količine vitamina iz hrane je problematično, posebno kada trovanja.

Ako ne pružaju trudnica sa normalnim omega-3, može biti u opasnosti od kasnih trovanja, preranog rođenja i depresije.

Znakovi nedostatka masnih kiselina omega-3

Najočitiji znak nedostatka polinezasićenih masnih kiselina omega-3 je pogoršanje kose kože i noktiju. Kosa postaje dosadan i osušite ispucale vrhove i peruti. Akne, osip i ljušti na koži može govoriti o nedostatku ove kiseline u organizmu. Nokti počinju stratifikacije i razbijanje, postaje dosadan i gruba.

Ostali znakovi uključuju depresiju, zatvor, bolovi u zglobovima, hipertenzije.

U cijenu dnevnog

Prilikom određivanja dnevni prihod od omega 3 (kapsule će to biti, ili konzumiranje hrane – bez obzira na to), morate imati na umu da se tijelo, ove kiseline ne sintetiziran, odnosno, moramo dobiti cijeli zaliha izvana . Svaki dan zdrave osobe treba da 1-2,5 grama polinezasićenih masnih kiselina omega-3 i od 4. do 8. grama omega-6.

trudnoće i dojenja djeteta žena je potražnja za omega-3 povećava na 4-5 grama dnevno. Osim toga, preporučena doza lijekova bazirana na omega 3 (uputstvo za upotrebu treba ispitati obavezno) povećava u sljedećim slučajevima:

 • u hladne sezone;
 • kardiovaskularnih bolesti (hipertenzija, ateroskleroza);
 • kada psihološka depresija, depresija;
 • u liječenju raka.

U ljeto i nizak krvni pritisak se preporučuje da ograniče namirnice koje sadrže omega-3.

Hrana bogata omega-3

Postoje tri glavne kategorije proizvoda koji sadrži maksimalnu količinu polinezasićenih masnih kiselina. Ova biljno ulje, ribe i jaja. Naravno, omega-3 i druge hrane, ali u mnogo manjim količinama. Saznajte više o sadržaju polinezasićenih masnih kiselina omega-3 po 100 grama hrane na raspolaganju da nam kaže stola.

Riba жир99Семена льна18Печень трески15Рапсовое масло10,5Оливковое масло9Грецкие орехи7Скумбрия5Тунец, сельдь3Форель, лосось2,5Палтус1,8Соя1,5

Vrlo mnogo sadržaja mineralnih hranjivih tvari u raznim proizvodima ovisi o načinu njihovog uzgoja, pripreme i potrošnja. Na primjer, uz kiseli krastavci ili dimljene ribe čitav svoj snabdijevanje omega-3 je izgubljen, ali čuvajući u ulju drži masnih kiselina.

Stoga je važno pratiti ne samo u ishrani, ali i uz odgovarajuće pripreme.

Omega-3 uputstvo za upotrebu

Ako odlučite da popuni manjak masnih kiselina u organizmu kroz farmaceutske droge, najbolje je da se obratite lekaru i pročitajte uputstva za preporučenu lijek.

Standardni način korištenja svih proizvoda koji sadrže omega-3 (cijena ovisi o kvaliteti sirovina i kaže da počne na 120 … po pakovanju), predlaže dva načina -. Prevenciju i liječenje

Kada ste identifikovali nedostatak ovih masnih kiselina u tijelu lijeka treba uzeti 2-3 kapsule dnevno nakon jela za jedan mjesec. Doktor preporuci može razlikovati od onog što je opisano u dozama korisnik ovisno o stanju pacijenta.

Kako bi se spriječilo sve vaše porodice mogu uzeti u pripremi hladne sezone sa omega-3, što je korisno za djecu iznad 12 godina i odrasli uzeti 1 kapsulu dnevno za tri mjeseca. Djeci doza mora dodijeliti pedijatra.

Kontraindikacije

Uz oprez i pod medicinskim nadzorom da bi trebalo da drogu sa omega-3 za osobe s bolesti bubrega, jetre i želuca, kao iu starosti.

Ne preporučuje se ovih lijekova:

 • ako ste alergični na riblje ulje;
 • kada otkazivanja bubrega i kamenje u žuči ili mokraćnog mjehura;
 • za vrijeme aktivne tuberkuloze;
 • kod bolesti štitne žlijezde.

Kako pravilno koristiti masne kiseline?

naravno, najviše korisnih tvari i vitamina sadržanih u svježe namirnice ili podvrgnuti minimalne obrade. Isto treba primijeniti na proizvode s visokim sadržajem omega-3, što je korisno da poštuje sljedeća pravila:

 • biljnih ulja koristiti u salatama, kao kada prženje veliki dio masnih kiselina će biti uništena. Usput, držati ulje daleko od sunca – u bocama od tamnog stakla
 • .

 • sjemenke lana su i najbolje dodaju sirove na salatu ili kao začina u gotova jela.
 • riba želite da izaberete sirovo, ne zamrznuta.
 • Restorani 5-10 zrna oraha, od vas će osigurati dnevne potrebe za omega-3.

Imajte na umu da kvalitetne i zdrave hrane je u mogućnosti da nam se u polinezasićenih masnih kiselina. Ako se pravilno dizajniran dijeti bilo kakvih dodatnih lijekova ti je potrebno.

Dunja Vinković

Dunja Vinković? Quinn je 35-godišnja suradnica u odvjetničkoj tvrtki koja ima nesretnu naviku udarati ljude oko sebe. Ona je energična i svijetla, ali i vrlo nasilna i pomalo sebična.

Njezina prva žrtva bio je njezin pokojni suprug, Larry Oliver Mullins, kojeg je ubila jer je znao da je tajna. 2018. ubila je prijateljicu Hayden.

Ona je Hrvatica. Diplomirala je pravo.

Fizički, Dunja je u prilično dobrom stanju. Ona je prosječne visine s kokosom, crnom kosom i zelenim očima. Ona ima ogrebotine na obrazu od tuljanja s Hayden Georgia Rose prije nego što ju je ubio ..

Odrasla je u susjedstvu više klase. Njezin je otac otišao kad je bila mlada, ostavivši je s majkom, koja je bila ovisnica.

Trenutno je sama. Njezin je most nedavno bio romantičan s Larryjem Oliverom Mullinsom, koji je bio 11 godina stariji od nje. Larry je umro 2019. godine. Papiri su izvijestili o uzroku smrti: 'ubijeni - ugušeni'

Dunjina najbolja prijateljica je suradnica u odvjetničkoj tvrtki koja se zove Finley Warren. Oni su nerazdvojni. Također se druži s odvjetničkom tvrtkom Trevor Robson. Oni uživaju u opuštanju zajedno.

You may also like...